Others about me

Alexander G Brownlie – Group Commercial Director of BSW Timber Group: “I had the great pleasure of witnessing the delightful Ms Dunya Tinauer sing in a small intimate gathering of friends and colleagues from Slovenia and the United Kingdom in May 2018. The evening was truly enriched by her presence, both capturing the essence of the pieces she sang and holding us, the audience entranced by her performance.”

Allesando Fantoni, solist – opera singer: “I sang with Dunya in a concert in Serbia and I really enjoyed her precision and elegance in addition to her beautiful voice. I hope to sing with her in the future again.”

prof. Zoran Andrić, chief maestro of Simphonic orchestra Naissus Niš Serbia: “Ogromno zadovoljstvo mi je, da izjavim da mlada sopranistica Dunya Tinauer, poseduje izražajni i snažni lirski vokal, sa predivnom koloraturom, i savršenim prelazima u piano dinamici, što svakog poznavaoca muzike ostavlja bez daha, a uz to, tu je i kristalno čista intonacija, što se na otvorenoj sceni, to izuzetno vrednuje.”

mag. Franjo Bobinac, president and general director Gorenje Group: “Dunyo sem imel priložnost večkrat poslušati in vedno me je navdušila s svojo umetniško osebnostjo. Pri tem gre, kar je zelo redko, hkrati za izredno lepo in uravnoteženo barvo njenega glasu, kot tudi za odrsko karizmo. Verjamem, da se bo v prihodnje, prav zaradi te zmagovite kombinacije, njena kariera zelo uspešno razvijala.”

Katja Konvalinka, solist and president of Slovenian chamber musical theater: ”Med sodelovanjem pri predstavi La Cecchina ali Nikogaršnja hči sem Dunyo doživela kot pevko, ki se je do kraja predala oblikovanju vloge in z njo dosegla velik uspeh, bila je muzikalno in igralsko dodelana Cecchina.”

mag. Franci Kotnik, diretor of Savinja – Šalek Chamber of Commerce: ”Dunyo Tinauer poznam kot osebo, ki je popolnoma predana svoji življenjski orientaciji – petju. Upoštevajoč to dejstvo ne preseneča njena težnja k perfekciji, ki jo odlikuje tudi na drugih področjih. Njeni nastopi so dovršeni in pričajo o tem, da ničesar ne prepušča naključju. In vendar je Dunya v svojem pevskem izvajanju čustvena, spontana, zna vzpostaviti in negovati stik z občinstvom, zato je udeležba na njenih koncertih preprosto – užitek.

Iztok Lesjak, Director’s adviser of Development and Business Policy; Tehnološki park Ljubljana: ”Dunyo sem prvič poslušal na prireditvi GZS v Cankarjevem domu. Dunya je s svojim nastopom, glasom in karizmo podredila prizorišče in celotno dvorano. Redkokdaj me umetnik z interpretacijo pritegne v zamaknjenost in ravno to se je zgodilo pri tem nastopu. Čestitam, se zahvaljujem in voščim še obilo uspehov”

Miran Šumečnik, conductor: “Z Dunyo sem sodeloval kar pri nekaj projektih in vsi so odlično uspeli. Ima zelo profesionalen pristop in je na vajo ali nastop vedno vrhunsko pripravljena. Zelo rada se je odzvala vsakemu povabilu in vedno je na odru prikazala svoj maksimum. Je pozitivna oseba in nastop z njo je velik užitek, ki se ga z besedami na da opisat.”

Marko Kumer – film director and producer: ”Čeprav izhajam iz okolice Šoštanja, sem Dunyo začel spoznavati šele med snemanjem dokumentarnega filma Mesto svetlobe, v katerem je portretirana tudi družina Tinauer. Njena natančna in občutljiva interpretacija, zrel glas, predvsem pa karizmatičen nastop, ki izžareva širok razpon ,od nežnega in čutnega do izrazito tehnično podkrepljenega in odločnega izraza, vedno posrka prostor in prevzame poslušalstvo. Prav zato se Dunya pojavi tudi v zaključnem in sklepnem delu filma. Dunya je pridobila moje globoko spoštovanje kot glasbenica in kot oseba.

Nina Cijan – co-author of Documentary film City of Lights : ”Dunyo sem prvič slišala peti na dan, ko je prejela Prešernovo nagrado in v hipu me je prevzela s svojo odrsko prezenco, suverenim nastopom in neverjetnim vokalom! Kasneje sem jo videla in slišala peti v različnih vlogah in vselej me je navdušila. Postala je ena od protagonistk dokumentarnega filma Mesto svetlobe in zapela tudi v eni od pesmi, ki jih je posebej za film ustvaril skladatelj Goran Krmac. Veselim se novih skupnih filmsko-glasbenih sodelovanj!”

Pablo Karaman, solist – opera singer: “I had the opportunity to work with Dunya and it was a nice experience. In addition to being professional and well-prepared, Dunya was pleasant to work with and helped created a good working environment.”

Petra Vidmar, solistka – percussionist in Simphonic orchestra of Radio and Television Slovenia : “Dunya je čudovita oseba, s katero je bil pravi užitek sodelovati! Njena srčnost v glasbi in profesionalnost odsevata v vsakem nastopu in z veseljem in ponosom se spominjam najinih sodelovanj, kjer je pristopila s svojo pozitivnostjo in vedno maksimalno pripravljena. Njena energija na odru je neverjetna. Z njo je delo pravi užitek in res se veselim prihodnjih srečanj – na glasbenem in zasebnem področju!”

%d bloggers like this: